Popis a analýza předností a nedostatků mezinárodních týmů v porovnání s týmy národními/monokulturními - Rychetník, Jakub; Nový, Ivan, 1956-; Cramer, Tobias; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této práce je komplexně analyzovat a objasnit silné a slabé stránky mezinárodních týmů ve srovnání s monokulturními týmy. Poskytuje toto srovnaní v konkrétních dimenzí, a to komunikace, týmové inovace a kreativity, vzniku a řešení konfliktů a celkové výkonnosti a produktivity týmu. Zkoumáním těchto aspektů si práce klade za cíl osvětlit okolnosti, za nichž se vytváření mezinárodních týmů ukazuje jako výhodné jak pro manažery, tak pro organizace. Teoretický základ vychází ze systematického přehledu literatury, zahrnujícího odborné práce, publikované články a elektronické zdroje. Praktická část zahrnuje metodiku kvalitativního výzkumu zahrnující polostrukturované rozhovory s manažery, kteří mají bohaté zkušenosti s vedením mezinárodních týmů, a na základě kterých je analýza provedena. Práce obsahuje také návrh jiných přístupů ke zkoumání a závěr s kompletním shrnutím práce.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses