Udržitelná doprava v Praze : Analýza potenciálu firem poskytujících taxislužby v rámci konceptu Smart City - Kozhevnikov, Dmitrii; Kislingerová, Eva, 1950-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce zkoumá, zda Praha vytváří optimální předpoklady pro udržitelnou dopravu v rámci koncepce Smart City. Výzkum odhalil, že Smart City je komplexní model, který integruje technologické, sociální a lidské aspekty spolu s institucionální infrastrukturou a environmentálními hledisky. Práce zdůrazňuje absenci jednotného indexu pro měření "chytrosti" měst a identifikujte výzvy spojené s implementací Smart City. Byla provedena analýza strategie "Smart Prague do roku 2030" se zvláštním zaměřením na „mobilitu budoucnosti“. Důkladné zkoumání dopravní situace v Praze vedlo k výzkumu současného stavu taxislužeb ve městě. Praktická část se věnovala analýze klíčových hráčů na trhu taxislužeb v Praze a jejich finančních ukazatelů. Výsledky ukazují, že tradiční taxislužby v Praze čelí finančním výzvám s příchodem nových digitálních platform jako jsou Uber a Bolt. Na základě těchto zjištění byla představena doporučení pro městskou správu a taxislužby s cílem dosáhnout harmonické integrace do Smart City vize pro Prahu.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses