Analýza dopadov projektu Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 na mesto Košice - Pásztorová, Patrícia; Němec, Otakar; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cieľom diplomovej práce je predstavenie projektu, s ktorým sa Košiciam ako prvému slovenskému mestu podarilo získať titul Európskeho hlavného mesta kultúry a analýza jeho kulturneho, sociálneho a ekonomického dopadu na mesto. Zároveň sa práca snaží odpovedať na stanovené výskumné otázky a predstaviť možné doporučenia pre mesto Trenčín, ktoré bude Európskym hlavným mestom kultúry v roku 2026. Teoretická časť práce popisuje základné pojmy, históriu projektu Európskeho hlavného mesta kultúry, jeho výberový proces, financovanie a venuje sa tiež dopadom, ktoré titul na mestá môže mať. V praktickej časti práce sú najprv charakterizované mestá Košice a Trenčín a následne je predstavená kandidatúra Košíc a ich víťazný projekt. Hlavná časť praktickej časti pozostáva z analýzy primárnych a sekundárnych dát, ktorá je v závere doplnená o návrh doporučení pre mesto Trenčín.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses