Marketingová analýza turistické destinace Šumava - Dvořáková, Adéla (2023)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou analýzou turistické destinace Šumava. Cílem bylo zhodnocení nejen současného stavu destinačního managmentu na Šumavě, ale především navržení doporučení na zlepšení aktuálního stavu. Práce byla zpracována skrze sekundární výzkum a rešerši veřejně dostupných dat, která byla doplněna primárními daty získanými v rozhovoru s ředitelkou destinace Pošumaví. V závěru jsou navrženy dva scénáře, které pracují jak s možností založení jednotné organizace pro tvorbu a správu jednotné značky Šumava, tak ponechání současného stavu ve vedení turistických oblastí na Šumavě.