Zdravotné systémy Českej a Slovenskej republiky s dôrazom na ich financovanie v rokoch 2011-2021 - Dóci, Denis (2023)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou a komparáciou zdravotných systémov Českej a Slovenskej republiky a ich financovania v rokoch 2011 až 2021. Cieľom práce je pomocou dostupných dát vo vymedzených rokoch porovnať ich financovanie. V teoretickej časti sú predstavené modely a zdroje financovania zdravotných systémov a vývoj zdravotníctva v sledovaných štátoch od minulosti až po súčasnosť. Praktická časť porovnáva zdravotníctvo oboch krajín hlavne z dostupných dát OECD a Eurostatu, ďalej analyzuje priebeh pandémie COVID-19. Zdravotný systém Českej republiky má k dispozícii väčšie množstvo finančných prostriedkov a je hodnotený ako kvalitnejší a efektívnejší.