Analýza zásob a optimalizace ve společnosti Footshop - Melnyk, Andrej (2023)
Diplomová práce se zabývá specifikacemi supply chainu a řízení zásob v módním průmyslu, konkrétně jak módní průmysl svým dynamickým vývojem tlačí vývoj agilního supply chainu. Práce popisuje vývoj trendů jak v módě, tak ve společnosti a jak ovlivňuje firmy působící v módním průmyslu, které se snaží držet krok. Cílem této diplomové práce je revize aktuálního konceptu řízení zásob ve vybrané společnosti prostřednictvím ABC analýzy. V práci je detailně rozebrán příběh vybrané společnosti a její začátky, růst, současný stav a provoz na skladě. Teoretická část se věnuje základní terminologií jako móda, trendy a jejich tvorba a supply chain módního průmyslu. Praktická část se věnuje případové studii o společnosti Footshop a následně ABC analýze, interpretaci výsledků a několika doporučením autora.