Analýza zásob a optimalizace ve společnosti Footshop - Melnyk, Andrej; Jirsák, Petr; Vinš, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá specifikacemi supply chainu a řízení zásob v módním průmyslu, konkrétně jak módní průmysl svým dynamickým vývojem tlačí vývoj agilního supply chainu. Práce popisuje vývoj trendů jak v módě, tak ve společnosti a jak ovlivňuje firmy působící v módním průmyslu, které se snaží držet krok. Cílem této diplomové práce je revize aktuálního konceptu řízení zásob ve vybrané společnosti prostřednictvím ABC analýzy. V práci je detailně rozebrán příběh vybrané společnosti a její začátky, růst, současný stav a provoz na skladě. Teoretická část se věnuje základní terminologií jako móda, trendy a jejich tvorba a supply chain módního průmyslu. Praktická část se věnuje případové studii o společnosti Footshop a následně ABC analýze, interpretaci výsledků a několika doporučením autora.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses