Robotická procesní automatizace v auditu - Pinkasová, Kamila (2023)
Diplomová práce se zabývá vývojem robotické automatizace procesů (RPA) a jejím dopadem na auditorskou profesi. Nejprve popisuje proces robotizace jako takový, včetně jeho možného budoucího vývoje, ale zabývá se i propojením IT a finančního sektoru. Hlavním zaměřením práce je obor auditingu, kterému se věnuje 2. kapitola. Poté, co je blíže popsáno, jaké technologie se v auditu využívají dnes, se diplomová práce zabývá praktickou aplikací robota na konkrétním příkladě, ve kterém stanovuje vlastní metodiku pro vývoj řešení RPA a po finální implementaci daného řešení měří dopady robota na operace auditního týmu.