Robotická procesní automatizace v auditu - Pinkasová, Kamila; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Křivanec, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá vývojem robotické automatizace procesů (RPA) a jejím dopadem na auditorskou profesi. Nejprve popisuje proces robotizace jako takový, včetně jeho možného budoucího vývoje, ale zabývá se i propojením IT a finančního sektoru. Hlavním zaměřením práce je obor auditingu, kterému se věnuje 2. kapitola. Poté, co je blíže popsáno, jaké technologie se v auditu využívají dnes, se diplomová práce zabývá praktickou aplikací robota na konkrétním příkladě, ve kterém stanovuje vlastní metodiku pro vývoj řešení RPA a po finální implementaci daného řešení měří dopady robota na operace auditního týmu.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses