Ekonomické a sociální dopady migrace a uprchlictví způsobené válkou na Ukrajině na ekonomiku České republiky za rok 2022 - Dedík, Petr; Lejsek, Tomáš; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickými a sociálními dopady migrace a uprchlictví způsobených válkou na Ukrajině na národním hospodářství České republiky. Primárním cílem práce je za pomoci analýzy dostupných dat vyhodnotit, zdali je migrace a uprchlictví pro ekonomiku České republiky z větší části ekonomicky výhodná či nikoliv. Sekundárním cílem je identifikace a následná analýza dostupných charakteristik a vnímání společnosti na migranty či uprchlíky. Na základě ní pak bude možné vyvodit různá sociální úskalí a osvětlit tak problémy spojené s každodenním životem migrantů a uprchlíků na území České republiky.
Vedoucí práce: Tomáš Lejsek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses