Protikrizová opatření první administrativy prezidenta Baracka Obamy v reakci na Velkou recesi - Kafka, Jaromír; Johnson, Zdenka, 1983-; Chalupecký, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení dopadu protikrizových opatření první administrativy prezidenta Baracka Obamy v reakci na Velkou recesi. Hypotéza, že realizace protikrizových opatření administrativou Baracka Obamy zmírnila dopady Velké recese na americkou ekonomiku a její finanční sektor, byla potvrzena. Důraz je kladen především na analýzu indikátorů reálné a peněžní ekonomiky Spojených států, a to pomocí sledování vývoje reálného HDP, jeho poměru k objemu nesplacených hypotečních úvěrů nebo růstu reálné peněžní zásoby. Po této analýze vykazovala americká ekonomika spolu se svým finančním sektorem znaky stabilního růstu.
Vedoucí práce: Zdenka Johnson
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses