Analýza ziskovosti poboček gastronomického řetězce - Le, Gabriela (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na měření a porovnání ziskovosti poboček v rámci gastronomického řetězce. Teoretická část slouží jako podklad pro pochopení dané tematiky, a to včetně specifik manažerského účetnictví v gastronomii. Praktická část pak obsahuje představení analyzovaného řetězce zaměřujícího se na gastronomii. Dále se v praktické části řeší zpracování dat sloužících k popisu faktorů ovlivňujících zisk jednotlivých poboček a návrhu manažerské výsledovky, která by tyto informace vlastníkům řetězce vhodným způsobem představila. V závěru budou představeny další náměty na zlepšení controllingu organizace.