Hypotéční úvěry a jejich porovnání v různých zemích - Roháček, Ondřej; Šulc, Vladimír; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje hypotečním úvěrům a jejich porovnání v různých zemích. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu hypoteční úvěr, jeho charakteristikami a odlišnostmi od běžných spotřebitelských úvěrů. Dále se zaměřuje na úvěrové ukazatele a jejich regulaci. Ve druhé části je popsán vývoj hypotečního trhu v ČR a čtyřech vybraných státech. Těmito státy jsou Německo, Maďarsko a Itálie. Cílem empirické části této práce je analyzovat, jak zjištěná data jako průměrná sazba z hypotečních úvěrů, ceny nemovitostí a relevantní makroekonomické ukazatele ovlivňují trh s hypotékami v různých obdobích a jakým způsobem se celkové změny promítají do celkového objemu poskytnutých hypoték.
Vedoucí práce: Vladimír Šulc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses