Daňové systémy rozvojových zemí a zahraniční investice - Blažková, Kristýna (2023)
Diplomová práce se zabývá daňovými systémy vybraných rozvojových zemí a přímými zahraničními investicemi. Cílem práce je analyzovat daňové systémy rozvojových zemí z hlediska výhodnosti pro přímé zahraniční investice a doporučit nejvýhodnější zemi pro investování. První kapitola pojednává o základním teoretickém vymezení rozvojových zemích, daňových systémech a definuje význam přímých zahraničních investic. Druhá až čtvrtá kapitola se zabývá deskripcí a analýzou daňových systémů vybraných zemích Indie, Srí Lanky a Malediv. Pátá kapitola se věnuje komparaci daňových systémů a přímých zahraničních investic analyzovaných států. Na základě provedené analýzy, deskripce a komparace lze objektivně konstatovat, že Indie má nejvýhodnější podmínky pro potencionální investice.