Daňové systémy rozvojových zemí a zahraniční investice - Blažková, Kristýna; Slintáková, Barbora; Dytrychová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá daňovými systémy vybraných rozvojových zemí a přímými zahraničními investicemi. Cílem práce je analyzovat daňové systémy rozvojových zemí z hlediska výhodnosti pro přímé zahraniční investice a doporučit nejvýhodnější zemi pro investování. První kapitola pojednává o základním teoretickém vymezení rozvojových zemích, daňových systémech a definuje význam přímých zahraničních investic. Druhá až čtvrtá kapitola se zabývá deskripcí a analýzou daňových systémů vybraných zemích Indie, Srí Lanky a Malediv. Pátá kapitola se věnuje komparaci daňových systémů a přímých zahraničních investic analyzovaných států. Na základě provedené analýzy, deskripce a komparace lze objektivně konstatovat, že Indie má nejvýhodnější podmínky pro potencionální investice.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses