Odložená daň v rámci komponentního odepisování dlouhodobého hmotného majetku - Kaválek, Antonín (2023)
Obsahem bakalářské práce je analýza vývoje odložené daně jako následek zavedení komponentního odpisování dlouhodobého hmotného majetku do účetní jednotky. Cílem práce je na základě zpracování obecného příkladu porovnat a zhodnotit vývoj odložené daně v případě, že společnost zvolí vedení komponentního odpisování a v případě, že společnost danou metodu nevyužívá. Sekundárním cílem je popsat celkové účetní a daňové dopady aplikace komponentního odpisování do účetních výkazů a na zásadu věrného a pocitového zobrazení předmětu účetnictví.