Odložená daň v rámci komponentního odepisování dlouhodobého hmotného majetku - Kaválek, Antonín; Sedláček, Petr; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Obsahem bakalářské práce je analýza vývoje odložené daně jako následek zavedení komponentního odpisování dlouhodobého hmotného majetku do účetní jednotky. Cílem práce je na základě zpracování obecného příkladu porovnat a zhodnotit vývoj odložené daně v případě, že společnost zvolí vedení komponentního odpisování a v případě, že společnost danou metodu nevyužívá. Sekundárním cílem je popsat celkové účetní a daňové dopady aplikace komponentního odpisování do účetních výkazů a na zásadu věrného a pocitového zobrazení předmětu účetnictví.
Vedoucí práce: Petr Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses