Analýza odmeňovania obchodníkov v technologickom unicorne - Vánik, Filip; Andera, Michal, 1984-; Nedvídek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Táto diplomová práca je zameraná na oblasť motivačných faktorov, odmeňovania a analýzu províznych systémov obchodného oddelenia firmy podnikajúcej v odvetví finančných technológii. Hlavným cieľom diplomovej práce je zhodnotenie províznych systémov obchodného oddelenia vybranej firmy. Podrobne preskúmame a analyzujeme dva reálne provízne systémy a to provízny systém používaný v minulosti a provízny systém používaný v súčasnej dobe. Ďalším cieľom tejto práce je zohľadniť faktory zamestnancov obchodného oddelenia, ktoré ovplyvňujú ich motiváciu a výkonnosť vo firme. Za účelom naplnenia vytýčených cieľov bol zvolený kvalitatívny výskum formou pološtrukturovaných hĺbkových rozhovorov. Vďaka naplneniu cieľu tejto práce budeme môcť vyhodnotiť prínosy zavedenia nového provízneho modelu pre obchodníkov a prínosy pre vybranú firmu. Závery výskumu by mali viesť k zlepšeniu pracovnej výkonnosti, k zlepšeniu informovanosti a celkovej spokojnosti obchodníkov, čo bude následne predstavovať pridanú hodnotu pre firmu a budúce výskumy.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses