Genderové aspekty rodičovské dovolené jako rozhodujícího faktoru při výběhu povolání - Krejčířová, Dora; Legnerová, Kateřina, 1965-; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na podmínky rodičovské dovolené, jako na benefity pro zaměstnance, které mohou ovlivnit jejich rozhodování při výběru zaměstnavatele a na jejich spokojenost v zaměstnání. Teoretická část definuje pojmy související s daným tématem. Pojednává o typech vystoupení z klasického pracovního procesu za účelem péče o dítě a o problematice rozdílů postavených za základě genderu. Praktická část obsahuje analýzu tří firem, které jsou zastoupeny jakožto příklady progresivní a inkluzivní zaměstnanecké politiky. Dále praktická část obsahuje vlastní kvantitativní výzkum, který byl proveden formou dotazníkového šetření. Cílem práce bylo zjistit, zda je pro rodiče a potenciální rodiče progresivní politika rodičovské dovolené faktorem při výběru zaměstnavatele a zda je to pro ně důležitý prvek při vytváření spokojeného pracovního prostředí.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses