Aplikace kalkulace na podniku zabývajícího se cukrářskou činností - Kazakhbayeva, Madina (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá kalkulací na příkladu cukrářského podniku, který se zabývá výrobou dezertů pro vlastní cukrárnu. Hlavním cílem této práce je popsat stávající systém kalkulací na základě informací získaných z rozhovorů s vlastníky, analyzovat a navrhnout optimalizační řešení, které představuje nový kalkulační vzorec a poskytnout další doporučení pro účely efektivnějšího manažerského rozhodování a řízení podniku. Navržený kalkulační vzorec byl vytvořen tak, aby byl použitelný pro celý sortiment výroby.