Aplikace lineárního modelu nákladů, výnosů a zisku na konkrétním podniku - Dušková, Barbora (2023)
Bakalářská práce se zabývá aplikaci lineárního modelu nákladů, výnosů a zisku na konkrétním podniku. Teoretická část práce popisuje základní pojmy jako je hlavní výdělečná činnost a náklady a jejich členění, dále představuje čtyři metody rozlišování variabilní a fixní složky nákladů a v neposlední řadě lineární model samotný. Praktická část práce už se zaměřuje na využití teorie na datech poskytnutých vybranou společností, která je zde také představena. Pro rozlišení nákladů jsou využity zmíněné metody a následně je sestaven lineární model nákladů, výnosů a zisku.