Aplikace lineárního modelu nákladů, výnosů a zisku na konkrétním podniku - Dušková, Barbora; Hetfleiš, Vladislav; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá aplikaci lineárního modelu nákladů, výnosů a zisku na konkrétním podniku. Teoretická část práce popisuje základní pojmy jako je hlavní výdělečná činnost a náklady a jejich členění, dále představuje čtyři metody rozlišování variabilní a fixní složky nákladů a v neposlední řadě lineární model samotný. Praktická část práce už se zaměřuje na využití teorie na datech poskytnutých vybranou společností, která je zde také představena. Pro rozlišení nákladů jsou využity zmíněné metody a následně je sestaven lineární model nákladů, výnosů a zisku.
Vedoucí práce: Vladislav Hetfleiš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses