Význam participativních rozpočtů pro rozvoj obcí : případová studie města Lysá nad Labem - Petrová, Martina; Černá Silovská, Hana; Lukavec, Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá participativním rozpočtem a jeho využitím v obcích s 5000 až 9999 obyvatel. Cílem práce je zhodnotit úspěšnost a efektivnost implementace participativních rozpočtů ve zvolené velikostní skupině. K tomu slouží analýza dat ze 68 obcí. Názory a postoje obcí bez ohledu na to, zda participativní rozpočet využívají, jsou doplněny statistickou analýzou dat o participativních rozpočtech v roce 2021. Jako konkrétní příklad z této velikostní skupiny slouží město Lysá nad Labem, které participativní rozpočet využilo v letech 2021 a 2022. V současné době návrat k participativnímu rozpočtování neplánuje.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses