Tarify v osobní železniční dopravě - Jakešová, Magdaléna (2023)
Tato práce zkoumá tarify v osobní železniční dopravě a jejich vliv na cestující, provozovatele a dopravní systém. Analýza zahrnuje cenové struktury, srovnání s jinými druhy dopravy a efektivitu stávajícího tarifního systému. Cílem je identifikovat možná zlepšení a inovace v tarifní politice s ohledem na sociální, ekonomické a environmentální faktory. Výsledky přispějí k efektivní a udržitelné železniční dopravě, podporující ekonomicky dostupný a ekologicky šetrný pohyb osob.