Klíčové faktory úspěchu u vybraných startupů - Mavrodii, Iryna (2023)
V dnešní době počet startupů neustále roste, což je zajímavé, protože ne každý startup je úspěšný. Cílem této práce je analýza klíčových faktorů úspěchu 7 ukrajinských startupů. Práce se skládá ze dvou částí. První část je zaměřena na teorii, ve které autorka vysvětlí, co je startup, které druhy a fáze má, různé formy financovaní a klíčové ukazatele. Druhá část bude praktická, kde autorka na základě kvalitativní metody a pomocí polostrukturovaného rozhovoru s majiteli a manažery daných startupů bude analyzovat ukazatele úspěchu během válečného stavu. Tato práce má za úkol zjistit klíčové faktory úspěchu ukrajinských startupů, potom na základě získaných informací stanovit doporučení pro podporující instituce a budoucí startupy.