DPH 2014 výklad s příklady - Galočík, Svatopluk; Oto Paikert (Grada, 2014)
V desátém, aktualizovaném vydání naleznete komentář ke všem paragrafům zákona, včetně jednotlivých odstavců, po změnách k 1. 1. 2014 vyvolaných novým občanským zákoníkem a zákonem o obchodních korporacích, pokud se týká obratu, dědictví a to jak v případě pokračování v ekonomické činnosti po zemřelém plátci, tak při vypořádání pozemků, zejména stavebních pozemků, práva stavby a obecně dodání a pronájmu nemovitých věcí a elektronických daňových přiznání a jiných podání. V neposlední řadě se pokouší vnést trochu jasno ve výkladu přechodných ustanovení novely zákona. Publikace reaguje i na průběžné změny v zákoně, které proběhly v roce 2013 a také na výklady GFŘ pokud se týká nespolehlivých plátců a ručení za daň. Výklad doplňuje cca 300 příkladů z praxe. Součástí jsou i komentované přílohy (sazby zboží, služeb). Publikace poslouží všem, kdo se s daní z přidané hodnoty setkávají.
Keywords: Daně