Daňová evidence podnikatelů 2014 - Dušek, Jiří; Jaroslav Sedláček (Grada, 2014)
Publikace přináší nejnovější informace o vedení daňové evidence z úrovně účetní a daňové legislativy 2014. Aktuální vydání v přehledech reaguje především na změny související s rekodifikací soukromého práva. Podle nového občanského zákoníku, platného od 1. 1. 2014, uvádí nové pojmy, zároveň obsahuje překladový slovník starých a nových pojmů. Je vhodná pro zaběhlé podnikatele a živnostníky, ale také pro začínající podnikatele, kteří mají značné výdaje v souvislosti s rozjezdem firmy. Po ruce tak budete mít ke každodennímu využití přehledné minimum daňové optimalizace vhodné pro každého podnikatele. Publikace je psána jednoduchou srozumitelnou formou, zpřístupňující a usnadňující osvojení daňových předpisů a jejich přenos do praxe. Poslední kapitolou je komplexní příklad a vyplněné vzorové nové daňové přiznání fyzických osob za rok 2013. Knihu oceňují především podnikatelé, účetní a studenti.
Keywords: Daně