Mít vše hotovo [2] Umění produktivity bez stresu - David, Allen (Jan Melvil Publishing, 2016)
David Allen vás nenaučí zorganizovat si pracovní úkoly proto, abyste mohli pracovat více. Právě naopak! Zavedením metodologie GTD do vašeho pracovního života zefektivníte práci, získáte volný čas, zbavíte se stresu a zklidníte svoji mysl. Vedlejším účinkem je i zlepšení kvality spánku a vnitřní spokojenosti. Tato kniha je naprosto jiná, než všechny ostatní knihy o produktivitě. Poprvé vyšla před patnácti lety a za tu dobu se stala fenoménem. O její kvalitě svědčí tři miliony prodaných výtisků ve více než 30 jazycích. Statisíce lidí si díky metodě GTD dokáží naplánovat svůj pracovní i osobní čas a mohou se plnohodnotně věnovat práci, rodině i koníčkům. Tisíce účastníků kurzů a workshopů dále prohloubilo svoji znalost metody natolik, že ji mohli zavést do firem, kde pracují a tyto se tak staly lépe organizovanými a zaměstnanci spokojenějšími. Podle časopisu TIME je ze všech knih o osobním rozvoji právě Mít vše hotovo jednoznačně nejlepší knihou desetiletí. "Skutečně jsem přepsal původní rukopis knihy, od začátku do konce, prošel jsem a zrevidoval veškerý obsah i jazykové obraty, které byly neúplné, neaktuální nebo se nějakým způsobem příliš nehodily do současné knížky (...). Mojí snahou bylo také zakomponovat do textu to nejdůležitější, co jsem se z metodologie Getting Things Done naučil sám po prvním vydání knihy – neustále se okolo ní různým způsobem 'motám'. Jedna věc se ale na knize měnit vůbec nemusela, a sice její základní principy a techniky.“ – David Allen David Allen je považován za jednoho z nejvlivnějších světových myslitelů v oblasti osobní produktivity. Pracuje pro organizace jako je pojišťovna New York Life, Světová banka, Fordova nadace, obchodní společnost L.L. Bean nebo americké námořnictvo, a vede také své vlastní workshopy pro jednotlivce i organizace po celém světě. Má
Keywords: Podnikání a management