Zdaňování příjmů fyzických a právnických osob 2019 - Veronika, Dvořáková (Wolters Kluwer, 2019)
V knize naleznete vedle základních principů zdanění příjmů fyzických a právnických osob i speciﬁcká témata, jako je např. zdanění příjmů z prodeje cenných papírů, plnění poskytovaná zaměstnancům, bezúplatná plnění (dědictví a dary), pravidla nízké kapitalizace či pravidla proti vyhýbání se daňové povinnosti přijatá na základě směrnice ATAD (konkrétně jsou zpracována CFC pravidla a pravidla o omezení nadměrných výpůjčních výdajů). Nechybí ani vybrané problémy spojené s ﬁnančním leasingem, odpisy pohledávek, tvorbou opravných položek k pohledávkám a technickým zhodnocením u nájemce. Výklad je propojen řadou praktických a názorných příkladů. Publikace může být pomocníkem pro studenty, daňové oborníky, akademiky a pracovníky ﬁnanční správy, ale také pro všechny, kteří se připravují na zkoušky na daňového poradce. Text je zpracován k právnímu stavu ke dni 1. 4. 2019.