Komunikace s klientem jako hra... i ta má svá pravidla - cyklus: Jak (ne)dělat advokacii - Dita, Fuchsová; Kovářová Daniela (Wolters Kluwer, 2019)
Začínáte s advokacií nebo hledáte odpověď na to, co děláte v dosavadní praxi špatně? Cyklus čtivých příruček „Jak (ne)dělat advokacii“ obsahuje rady, které vám nikdy nikdo neřekl, na které vás možná nenapadlo se zeptat, ale kdyby napadlo, byl by pravděpodobně váš profesní život ještě úspěšnější. Další kniha tohoto cyklu je věnována tématu komunikace – nelze se jí vyhnout, komunikujeme neustále, dokonce i když mlčíme. Jakých chyb se v komunikaci s klientem dopouštíme a jaké existují metody tréninku komunikace, ušité na míru právě pro advokáty? Tato kniha není jen obecnou příručkou do vaší knihovny a nebude vám vnucovat zaručeně fungující recepty. Nabízí životní zkušenosti dvou profesionálek na poli komunikace a advokacie. Knihu ocení nejen advokátní koncipienti nebo začínající advokáti, ale může poskytnout cenné rady i ostříleným profesionálům, kteří mají i po letech praxe pocit, že „zkrátka něco dělají špatně“. Být dobrým advokátem totiž neznamená jen perfektně ovládat svůj obor práva, ale je to ve stejné míře i umění komunikace a často i psychologie. Mgr. Dita Fuchsová působí jako lektorka a poradkyně v oblasti komunikace, kde zúročuje své bohaté pracovní zkušenosti moderátorky, tiskové mluvčí, ředitelky komunikace a vysokoškolské pedagožky. Má řadu zkušeností s personálním poradenstvím manažerů, právníků a politiků, s moderováním konferencí, s lektorskou činností a s prací v soukromých i veřejnoprávních médiích. Nově se zaměřuje na vedení tréninků komunikace s využitím jógových technik. V roce 2007 získala titul Mluvčí roku. JUDr. Daniela Kovářová je advokátka s třicetiletou praxí zejména v oboru rodinného práva. Je zkušební komisařkou pro advokátní a mediační zkoušky
Keywords: Podnikání a management