Psychologie řízení a vedení v hotelnictví - Karel, Chadt (Wolters Kluwer, 2021)
Monografie „Psychologie řízení a vedení v hotelnictví“ se zabývá psychologickými aspekty vedení a řízení lidí. V úvodní kapitole se zabývá základními psychologickými pojmy především z oblasti psychologie osobnosti, jako jsou schopnosti, inteligence, motivační dimenze osobnosti atd. Na to navazuje část týkající se osobnosti manažera. Jeho zařazením v systém managementu, kompetencemi, vlastnostmi a autoritou. V další kapitole jsou charakterizovány psychologické aspekty týkající se vedení zaměstnanců a uplatnění psychologie v manažerských funkcích. Závěrečná část je věnována náročnosti manažerské práce a duševní hygieně manažerů.
Keywords: Podnikání a management