meritum Daň z příjmů 2022 - Jiří, Vychopeň (Wolters Kluwer, 2022)
meritum Daň z příjmů 2022 obsahuje z hlediska praktického využití srozumitelný výklad problematiky daní z příjmů. Je koncipováno jako každodenní pomůcka pro všechny, kteří se chtějí v této oblasti orientovat. Výklad je doplněn o přílohy týkající se daně z příjmů s konkrétními příklady vyplnění formulářů a je zpracován podle znění právních předpisů k 1. 4. 2022. Z hlavních změn pro zdaňovací období roku 2022 vybíráme: změny ve vymezení příjmů osvobozených od daně, nová výše měsíční paušální zálohy pro poplatníky v paušálního režimu, změny v návaznosti na zvýšení minimální mzdy od 1. 1. 2022, změny v cestovních náhradách od 1. 1. 2022, doplnění právní úpravy omezení uznatelnosti nadměrných výpůjčních nákladů pro společníky v.o.s. a komplementáře k.s., další zvýšení základní slevy na poplatníka, zavedení nové slevy na dani za zastavenou exekuci, zrušení max. výše měsíčního daňového bonusu. Změny s dopadem i pro zdaňovací období roku 2021: zvýšení daňového zvýhodnění na druhé a na třetí a každé další dítě.
Keywords: Daně