Účetní a daňové případy řešené v s. r. o. - 7. vydání - Ivana, Pilařová (Wolters Kluwer, 2020)
Kniha si klade za cíl poradit účetním, daňovým odborníkům i ekonomům s účetním provedením a daňovým řešením běžných i složitějších situací, které se ve společnostech s ručením omezeným vyskytují. Jednotlivá témata jsou v knize řešena z hlediska zákona o obchodních korporacích, účetnictví a daně z příjmů, a to jak ze strany společnosti s ručením omezeným, tak i z pohledu jejích společníků. Kniha je zaměřena prakticky, vyhýbá se citacím zákonů, stejně jako zbytečné účetní teorii. Rozsáhlá a komplikovaná témata jsou zpracována formou rad, jakých chyb se vyvarovat, a tipů na daňovou optimalizaci. Méně zažité oblasti jsou naopak zpracovány formou návodu, jak přesně postupovat. Ve všech kapitolách je uvedeno velké množství příkladů, ze kterých je patrné účetní i daňové řešení. Kniha je zpracovaná podle legislativy platné k 1. 7. 2020.
Keywords: Účetnictví