Co je vidět a co není vidět a jiné záhady ekonomie - Frédéric, Claude, Bastiat (Liberální institut, 2016)
S touto knihou se čtenáři otevírají dva právem nejslavnější Bastiatovy eseje. Co je vidět a co není vidět brilantně vystihuje podstatu ekonomického uvažování a mělo by být pevně zabudováno v základu veškerého přemítání o ekonomických otázkách. Zákon, který v sobě kondenzuje základní témata liberálního smýšlení devatenáctého století a především je – na rozdíl od dnešní legislativy – ve svém sdělení jasný a přímý, by pak měl tvořit jádro úvah o uspořádání státu a jeho vztahu k občanům.
Keywords: Ekonomie