Hospodářská politika: Myšlenky pro dnešek a zítřek - Ludwig, von, Mises (Liberální institut, 2014)
Když na konci 50. let přijel Ludwig von Mises do Argentiny, očekávaly ho stovky studentů, kteří se chtěli dozvědět co nejvíce o volném trhu, svobodě, ekonomických a politických principech. Ke všem, kteří si ho přišli poslechnout, mluvil zcela přímo, srozumitelně a jasně. Osvětloval všechna nebezpečí, která tkví v přílišné moci státu, na praktických a dobře pochopitelných příkladech. Otevřel mladým Argentincům bránu do světa pochopení a nadchl je svými myšlenkami. Přepisy přednášek, které kniha obsahuje, nesou všechny znaky jeho díla: jsou plné energie, kritických postojů, argumentů ve prospěch ekonomické svobody. Pro svoji velkou názornost a jasnou a přímou prezentaci jeho stanovisek je tato kniha vhodná nejen pro čtenáře z akademické sféry, ale také pro studenty středních a vysokých škol, kteří chtějí poznat osobnost Misese spolu s názory a myšlenkami, které ho celý život vedly.