Kapitalismus, socialismus a demokracie - Joseph, Schumpeter (Liberální institut, 2004)
Joseph Alois Schumpeter v oblasti společenských a humanitních věd trvale patří mezi nejvýznamnější a nevlivnější autory dvacátého století. Jeho myšlení i práce zásadně ovlivnily další vývoj v poznávání souvztažností ekonomie, politiky i společnosti jako celku. Jeho nejznámější práce Kapitalismus, socialismus a demokracie je pozoruhodnou analýzou souvztažností kapitalismu a socialismu, která neotřelým a již řadu desítiletí akceptovaným způsobem identifikuje jejich problematická místa. Jedná se o jednu z klíčových prací společenských věd dvacátého století.