Lidské jednání - Ludwig, von, Mises (Liberální institut, 2006)
Lidské jednání shrnuje zásadní poznatky autorovy skvostné ekonomické kariéry. Kniha daleko přesahuje hranice ekonomie, je vrcholným dílem společenských věd 20. století. Autor lidské jednání v ekonomickém systému uvažuje ve vztahu k celospolečenským souvislostem zahrnujícím otázky filosofie, práva a politiky. Misesova práce je vedle ekonomické teorie i významným přispěním k filosofii klasického liberalismu díky teoretickému vysvětlení důvodů, pro které socialismus nedokáže dosahovat cílů, které si sám stanoví. Konec 20. století a pád socialistických režimů ukázal, že kdybychom Misese četli v roce 1920, mohli jsme světu ušetřit mnoho utrpení. Nejen proto bychom knize Lidské jednání měli věnovat zásadní pozornost i dnes.
Keywords: Ekonomie