Nový pohled na velkou hospodářskou krizi - Gene, Smiley (Liberální institut, 2009)
Kniha vychází z výzkumu ekonomů a historiků zabývajících se hospodářskými dějinami a prezentuje srozumitelně současné poznatky o velké hospodářské krizi, nejdůležitější ekonomické události dvacátého století. První kapitola popisuje prosperitu, kterou lidé prožívali během dvacátých let, a staví ji do protikladu s krizí z počátku třicátých let. Druhá kapitola vysvětluje, proč se velká hospodářská krize objevila a proč byla tak dlouhá a hluboká. Ekonomické nástroje potřebné pro tuto analýzu jsou blíže vysvětleny v první části této kapitoly. Další dvě kapitoly zkoumají různé oblasti zotavování z velké hospodářské krize a studují důvody, proč bylo oživení pomalé. Poslední kapitola se zabývá druhou světovou válkou a historickým odkazem velké hospodářské krize. (přehodnocení jejích příčin a následků)