Vzestup a pád národů - Mancur, Olson (Liberální institut, 2008)
Olson před čtenáře postavil základní dilema politiky - jaké politické instituce máme zvolit, chceme-li, aby vládnoucí elita prosazovala široké zájmy namísto úzkých? Prvním cílem bude co nejvíce zabránit "kořistnickým" motivům, aby se vůbec mohly vyskytnout. Dále bude nesmírně důležité politiku omezit pomocí pravidel, bránících politikům v konfiskačním zdanění.
Keywords: Ekonomie