Finanční účetnictví - Petr, Valouch; Křížová Zuzana; Sedláček Jaroslav; Hýblová Eva (Masarykova univerzita, 2010)
Publikace obsahuje podstatu a funkci účetnictví, jeho hlavní zásady a právní úpravu. Vymezuje aktiva a pasiva podniku, náklady a výnosy, vlastní kapitál a výsledek hospodaření včetně způsobů zobrazování v účetnictví, metod oceňování, odpisování, působení daní, vytváření rezerv a opravných položek. Jsou nastíněny základní postupy účtování o hospodářských jevech, uzavírání účtů a sestavení účetních výkazů. Text je doplněn o současný vývoj harmonizace účetnictví.
Keywords: Ekonomie