Efektivnost v systému zpětných toků - Alena, Klapalová (Masarykova univerzita, 2013)
Kniha pojednává o ekonomické stránce reverzní logistiky, přičemž hlavní pozornost je věnována různým druhům ztrát, které v tomto podnikovém systému vznikají, snižují jeho výkonnost a následně i konkurenceschopnost. Cílem publikace je definovat problematická místa omezující opětovné získávání hodnoty ze zpětných toků. Autoři kombinují teoretické poznatky z literární rešerše s empirickými zjištěními, která pocházejí z kvantitativního dotazování mezi zástupci podniků působících v ČR a také z případové studie konkrétního podniku.