Měření životní úrovně a kvality života - Furch, Šimon (2023)
Cílem práce je zhodnotit vybrané indexy měření kvality života a identifikovat oblasti, které jsou v rámci současného měření životní úrovně opomíjeny. V práci je využita metoda rešerše a srovnávací analýzy společně se základními výzkumnými metodami jako analýza, syntéza, komparace a dedukce. Hodnoceny jsou čtyři vybrané kom- plexní indexy pro světové a regionální měření. Na základě zjištěných poznatků je navržena inovace měření životní úrovně v podobě Indexu životního stylu, Indexu du- ševního zdraví a Indexu kvality mezilidských vztahů.