Analýza, návrh a realizace datového katalogu pro velkou nadnárodní logistickou společnost. - Pátková, Nikola; Pour, Jan; Šprungl, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se zabývá pojetím řízení informačních technologií v nadnárodní společnosti s větším náhledem na řízení datových toků. Hlavním cílem je implementace datového katalogu jakožto podpory řízení datových toků. Zabývá se začleněním a analýzou problémů v rámci řízení společnosti a efekt implementace daného software pro dané části. To tedy zahrnuje prvotní začlenění do řízení společnosti, identifikaci problémů a potenciálních efektů implementace, analýzu současného stavu souvisejícím s řízením datových toků ve společnosti. Na základě průzkumu trhu bylo provedeno porovnání dostupných řešení v několika pohledech a iteracích, z čehož byl vybrán jeden nástroj, který byl implementován. V závěru práce jsou identifikovány možnosti rozšíření implementovaného řešení v rámci celkového řízení datových toků. Práce bude vázána na interní prostředí společnosti DHL IT Services Europe, s.r.o., díky čemuž může docházet k mnohým omezením jako například přístupu k datovým zdrojům a podobné. Z důvodu nedokončeného nasazení nástroje do produkčního prostředí nelze zcela vyhodnotit splnění efektů a poskytnout hodnocení nástroje koncovými uživateli.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses