Budování české luxusní hodinářské značky - Řehořovský, Jan (2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu možnosti vytvoření a rozvoje nové české značky luxusních hodinek v kontextu českého trhu. Cílem práce je charakterizovat specifika marketingu luxusních hodinek a zhodnotit pozici a strategie stávajících českých značek hodinek a distributorů zahraničních značek. Klíčovou částí je případová studie značky ROBOT, která demonstruje, jak nová česká značka může prostřednictvím originálního přístupu k designu, vyprávění příběhů a inovativní marketingové komunikace najít svůj unikátní prostor na trhu. Práce zdůrazňuje důležitost jedinečnosti, kvality a efektivní online prezentace v luxusním segmentu. Závěrem práce je, že i přes vysokou konkurenci a specifické výzvy českého trhu je možné úspěšně vybudovat novou luxusní značku hodinek s potenciálem globálního dosahu.