Britsko-ukrajinské vztahy v období konfliktu na Ukrajině - Dudych, Illia (2024)
Tato práce se zabývá bilaterálními vztahy Ukrajiny a Velké Británie a jejich rolí a rozvojem po začátku rusko-ukrajinské války. Práce popisuje a analyzuje rozvoj britsko-ukrajinských vztahu ve zkoumaném období, faktory, které ovlivnily rozvoj těchto vztahů, a trendy a perspektivy jejich dalšího rozvoje. Teoreticko-metodologickým východiskem je teorie realismu, historická a deskriptivně-analytická metoda.