Moderní formy tradingu na světových trzích - Müller, Michal (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na moderní formy tradingu na světových finančních trzích, inspirované zkušenostmi autora z výměnného pobytu v Kanadě. Autor vychází jednak z předmětu obchodování na ekonomické škole HEC Montreal v Kanadě a také ze svých dosavadních zkušeností. Rozhoduje se využít své získané znalosti jako základ pro rozsáhlý výzkum v oblasti obchodování. Hlavním cílem práce je analyzovat současný trh a identifikovat jeho nejefektivnější moderní formy tradingu. Dále autor plánuje provést měsíční tradingovou simulaci s využitím moderních obchodních technik, porovnat ji s historickými metodami a zhodnotit výhody a nevýhody různých ukazatelů. Struktura práce zahrnuje teoretickou část, která se věnuje hlavně obecným principům obchodního trhu a jeho fungování, a část věnovanou tradingovým metodám. Třetí část obsahuje případovou studii, která zahrnuje analýzu tradingové strategie a měsíční simulaci. Výsledky simulace budou podrobeny důkladnému hodnocení, aby bylo možné posoudit úspěšnost strategie. Celkově tato diplomová práce přináší komplexní pohled na moderní formy tradingu v dnešním světě, kombinující teoretické poznatky, praktické poznatky, historické metody a praktickou simulaci s cílem posoudit jejich efektivitu a profitabilitu.