Komparace právních aspektů založení realitní kanceláře v Monackém knížectví a v České republice - Goliatová, Simona (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na komparaci právních aspektů spojených se zakládáním realitních kanceláří v Monackém knížectví a v České republice. Hlavním cílem této práce je analyzovat, zda je z finančního hlediska výhodnější založit realitní kancelář v Monaku nebo v České republice. K dosažení tohoto cíle se práce zabývá i dalšími klíčovými faktory, jako jsou relevantní dostupné zdroje informací, finanční a administrativní náročnost procesu a vliv daňového systému na motivaci pro založení realitní kanceláře. Analýza právních předpisů, následná syntéza a komparace nalezených poznatků jsou klíčové metody k dosažení stanoveného cíle. Tato práce si klade za úkol nejen poskytnout čtenáři komplexní pohled na problematiku založení realitní kanceláře, ale i porozumění realitnímu trhu.