Komparace právních aspektů založení realitní kanceláře v Monackém knížectví a v České republice - Goliatová, Simona; Grmelová, Nicole, 1975-; Tomčiak, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na komparaci právních aspektů spojených se zakládáním realitních kanceláří v Monackém knížectví a v České republice. Hlavním cílem této práce je analyzovat, zda je z finančního hlediska výhodnější založit realitní kancelář v Monaku nebo v České republice. K dosažení tohoto cíle se práce zabývá i dalšími klíčovými faktory, jako jsou relevantní dostupné zdroje informací, finanční a administrativní náročnost procesu a vliv daňového systému na motivaci pro založení realitní kanceláře. Analýza právních předpisů, následná syntéza a komparace nalezených poznatků jsou klíčové metody k dosažení stanoveného cíle. Tato práce si klade za úkol nejen poskytnout čtenáři komplexní pohled na problematiku založení realitní kanceláře, ale i porozumění realitnímu trhu.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses