Udržitelnost v módním průmyslu - Krejčová, Jana (2023)
Téma bakalářské práce se týká udržitelnosti v módním průmyslu. Jelikož při jeho činnosti dochází k velké spotřebě přírodních zdrojů a znečištění životního prostředí, má tento průmysl globální environmentální vliv, který by neměl být přehlížen. Cílem této práce je za pomoci výzkumného šetření zjistit postoje české společnosti vůči udržitelnosti v módním průmyslu a s tím spojené nákupní chování. Práce se nejdříve soustředí na teorii. V další části je představen výzkum, který byl rozdělen na kvantitativní a kvalitativní část. Získaná data jsou následně důkladně zanalyzována. V závěru jsou uvedeny problémy spojené s vnímáním udržitelnosti ve společnosti a doporučení pro firmy v módním průmyslu.