Udržitelnost v módním průmyslu - Krejčová, Jana; Průša, Přemysl, 1980-; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Téma bakalářské práce se týká udržitelnosti v módním průmyslu. Jelikož při jeho činnosti dochází k velké spotřebě přírodních zdrojů a znečištění životního prostředí, má tento průmysl globální environmentální vliv, který by neměl být přehlížen. Cílem této práce je za pomoci výzkumného šetření zjistit postoje české společnosti vůči udržitelnosti v módním průmyslu a s tím spojené nákupní chování. Práce se nejdříve soustředí na teorii. V další části je představen výzkum, který byl rozdělen na kvantitativní a kvalitativní část. Získaná data jsou následně důkladně zanalyzována. V závěru jsou uvedeny problémy spojené s vnímáním udržitelnosti ve společnosti a doporučení pro firmy v módním průmyslu.
Vedoucí práce: Přemysl Průša
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses